Ihon ulkonäkö muuttuu vaihdevuosien aikana: syyt, vinkit ja luonnolliset hoitomenetelmät

Julkaistu 07.10.24


Ota selvää, miten vaihdevuodet vaikuttavat ihoon ja mitkä Santaverde-tuotteet torjuvat tehokkaasti kuivuutta, pigmenttiläiskiä ja ihoärsytystä.


Miten vaihdevuodet muuttaa ihonväriä?

Vaihdevuodet on luonnollinen vaihe naisen elämässä, jonka aikana keho käy läpi monia hormonaalisia muutoksia. Nämä muutokset eivät vaikuta vain kuukautiskiertoon, vaan myös ihon ulkonäköön. Tänä aikana monet naiset huomaavat, että heidän ihonsa kuivuu, tulee herkemmäksi ja vähemmän elastiseksi. Mutta mitä tarkalleen tapahtuu vaihdevuosien aikana ja miten nämä muutokset vaikuttavat ihoon?


1. Vähentynyt hormonituotanto ja sen vaikutukset

Vaihdevuosien alkaessa naissukupuolihormonien estrogeenin ja progesteronin tuotanto vähenee merkittävästi. Näillä hormoneilla on ratkaiseva rooli ihon rakenteen ja kosteuden ylläpitämisessä. Estrogeeni edistää kollageenin ja elastiinin tuotantoa, kaksi proteiinia, jotka vastaavat ihon vahvuudesta ja elastisuudesta. Kun estrogeenitasot laskevat, iho menettää kimmoisuutensa, mikä voi johtaa ihon veltostumiseen ja ryppyihin.


2. Muuttunut talintuotanto ja ihon kuivuus

Kollageenituotannon vähentymisen lisäksi hormonituotannon väheneminen vaikuttaa myös talirauhasiin. Vaihdevuosien aikana talirauhaset tuottavat vähemmän talia, mikä vähentää ihon rasvaisuutta. Tämä voi edistää ihon kuivumista ja sameaa, ja väsynyttä ulkonäköä. Ihoon voi kehittyä jännityksen tunnetta ja se taipumusta ärtyä nopeammin.


3. Lisääntynyt herkkyys ja ihoärsytys

Hormonaaliset muutokset tekevät ihosta usein herkemmän ja alttiimman ärsytykselle. Monet naiset raportoivat punoitusta, kutinaa ja yleensä herkempää ihoa vaihdevuosien aikana. Normaalisti suojaava ihosuoja heikkenee ihon luonnollisten öljyjen häviämisen vuoksi, jolloin ulkoisten vaikutusten on helpompi tunkeutua ihoon ja ärsyttää sitä.


4. Pigmenttihäiriöt

Toinen vaihdevuosien yleinen vaikutus ihoon on pigmenttihäiriöiden ilmaantuminen. Ne johtuvat ihon väristä vastaavan pigmentin melaniinin epätasaisesta jakautumisesta. Hormonaaliset muutokset voivat aiheuttaa melaniinin ylituotantoa tietyillä ihoalueilla, mikä aiheuttaa tummia läiskiä.

Pigmenttiläiskien syyt vaihdevuosien aikana

Vaihdevuosien hormonaaliset vaihtelut lisäävät melaniinin tuotantoa. Lisäksi ulkoiset tekijät, kuten UV-säteily, stressi ja ympäristön saastuminen, voivat lisätä pigmenttiläiskien muodostumista. Riittämätön ihonhoito voi edistää tätä prosessia entisestään, minkä vuoksi kohdennetut hoitotuotteet ovat välttämättömiä.

Pigmenttiläiskien hoito

Pigmenttiläiskien tehokas hoito ja ehkäisy edellyttää ennaltaehkäisevien toimenpiteitä ja kohdennettua hoitoa:

• Aurinkosuoja: Päivittäinen suojaus UV-säteiltä on välttämätöntä uusien pigmenttiläiskien syntymisen estämiseksi.

• Kirkastavat ainesosat: Tuotteet, jotka sisältävät ainesosia, voivat auttaa vähentämään pigmentaatiota ja tasoittamaan ihon sävyä.

• Säännöllinen ihon uusiutumista edistävät tuottteet: Hellävaraiset kuorinnat edistävät kuolleiden ihosolujen poistumista ja tukevat ihon uusiutumista.


5. Hidastunut ihon uusiutuminen ja ihon ikääntyminen

Ihon luonnollinen uusiutuminen hidastuu vaihdevuosien aikana. Solujen jakautuminen ja solujen vaihtuvuus vähenevät, mikä tarkoittaa, että ihon uusiutuminen kestää kauemmin. Tämä prosessi edistää näkyvää ihon ikääntymistä ja voi saada ihon näyttämään samealta ja epätasaiselta.


Vinkkejä ihon hoitoon vaihdevuosien aikana

Erityisesti räätälöity ihonhoito on välttämätöntä vaihdevuosien iholle kohdistuvien vaikutusten torjumiseksi. Tässä on muutamia vinkkejä ihon ulkonäön parantamiseen ja ihon terveyden ylläpitämiseen tässä elämänvaiheessa:

1. Hellävarainen puhdistus Hellävarainen mutta tehokas puhdistus on ensimmäinen askel kohti tervettä ihoa vaihdevuosien aikana. Koska iholla on taipumus kuivua tänä aikana, kannattaa käyttää tuotteita, jotka eivät ainoastaan puhdista ihoa, vaan myös kosteuttavat sitä ja vahvistavat ihosuojaa. Suositus: Puhdistusemulsio poistaa hellävaraisesti epäpuhtaudet ja meikin samalla rauhoittaen ja kosteuttamalla ihoa aloe veralla.

2. Intensiivisesti kosteuttava hoito Koska vaihdevuosien aikana iho menettää kosteutta, on tärkeää käyttää runsaita hoitotuotteita, jotka palauttavat ihon kosteuspitoisuuden ja säilyttävät sen pitkään. Hyaluronihappoa, aloe veraa ja kasviöljyjä sisältävät tuotteet ovat erityisen tehokkaita. Suositus: Aloe Veraa sisältävä Hydro repair gel on intensiivisesti kosteuttava geeli, joka tunkeutuu syvälle ihoon ja auttaa tasoittamaan ja parantamaan ihon rakennetta. Se vähentää ryppyjä ja tukee ihon uusiutumista.

3. Suojaus vapaita radikaaleja ja ympäristövaikutuksia vastaan Vaihdevuosien aikana iho on erityisen herkkä vapaiden radikaalien vaurioille, jotka voivat nopeuttaa ikääntymisprosessia. Antioksidanttipitoiset tuotteet ovat siksi välttämättömiä suojaamaan ihoa oksidatiiviselta stressiltä ja hidastamaan ihon ikääntymistä. Suositus: Age protect serum sisältää runsaasti antioksidanttisia ainesosia, kuten aloe vera -mehua, omenamehua ja luonnollista aktiiviainekompleksia, joka on valmistettu juuriuutteista. Tämä yhdistelmä suojaa ihoa vapailta radikaaleilta, sillä on rauhoittava vaikutus ja edistää ihon uusiutumista.

4. Ihosuojan vahvistaminen Vahva ihosuoja on ratkaisevan tärkeä suojaamaan ihoa ulkoisilta vaikutuksilta ja säilyttämään sen kosteuden. Omega-rasvahappoja ja keramideja sisältävät hoitotuotteet voivat auttaa vahvistamaan ihon suojakerrosta ja tekemään ihosta kimmoisamman. Suositus: Age protect cream tukee ihon suojakerrosta ravitsemalla ja suojaamalla ihoa intensiivisesti.

5. Kohdennettu pigmenttiläiskien hoito Suositus: Santaverde tarjoaa erikoistuotteita, kuten Age protect oil -öljyn pigmenttiläikkien hoitoon.

6. Hellävarainen kuorinta ihon uudistamiseksi Koska ihon uusiutuminen hidastuu vaihdevuosien aikana, hellävarainen kuorinta voi auttaa poistamaan kuolleita ihosoluja ja stimuloimaan ihon uusiutumista. Muista valita kuorinta, joka on riittävän hellävarainen ikääntyvälle iholle. Suositus: Entsyymi kuorintapuuteri on hellävarainen kuorintapuuteri, joka poistaa kuolleet ihosolut ja uudistaa ihoa sitä ärsyttämättä.


Luonnollisia ihonhoitomenetelmiä vaihdevuosien aikana

Vaihdevuosien ihonhoidon tulee olla erityisen hellävaraista, mutta silti tehokasta. Luonnolliset ainesosat tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden hoitaa ja suojata ihoa hellävaraisesti.

Miksi Santaverden age protect tuotteet?

Santaverde luottaa luonnon voimaan hoitaakseen ihoa optimaalisesti vaihdevuosien aikana. Age protect -tuotesarjan tuotteet perustuvat puhtaaseen aloe vera -mehuun, jota käytetään pohjana veden sijaan. Tämä mehu sisältää runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita ja aminohappoja, jotka ravitsevat ja uudistavat ihoa intensiivisesti.

Suosituksia anti-aging-ihonhoitoon vaihdevuosien aikana

• Age protect -tuotesarja

• Hydro repair gel

• Entsyymi kuorintapuuteri


Näin ylläpidät tervettä ihoa vaihdevuosien aikana

Vaihdevuodet tuo mukanaan monia muutoksia, mutta oikealla ihonhoidolla voit torjua niitä ja parantaa ihosi ulkonäköä. Santaverden Age protect -tuotteet tarjoavat luonnollisen ja tehokkaan ratkaisun ihon optimaaliseen hoitoon ja suojaamiseen tässä elämänvaiheessa.

Pigmenttimuutokset yleistyvät vaihdevuosien aikana. Kohdennettu hoito on tärkeää näiden läiskien vähentämiseksi ja ihon sävyn tasoittamiseksi.

Artikkelin tuotteet
-25 %
Vahvistaa ihon elastisuutta Häivyttää pigmenttimuutoksia Ehkäisee ihon pieniä juonteita
35.78€ 47.70€
-25 %
Aktivoi solujen uusiutumista Korjaa pigmenttimuutoksia Syväkosteuttaa
43.77€ 58.36€
-25 %
Suojaa ihoa vapailta radikaaleilta Vähentää pigmenttimuutoksia Aikuiselle iholle
31.80€ 42.41€
-25 %
Puhdistaa hellävaraisesti Jättää ihon pehmeäksi Suloinen aprikoosin tuoksu
15.86€ 21.15€
-25 %
Tarjoaa välitöntä kosteutta Rauhoittaa ihoa Päivä- ja yökäyttöön
27.30€ 36.40€

Uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet ensimmäisenä uutuuksista ja tarjouksista.
Loading...