Mitä ei-komedogeeninen meikki tarkalleen ottaen on?

Julkaistu 23.07.24



Yksi komedo, monta komedonia: vaikka nämä saattavat kuulostaa galaktisilta erikoisjoukoilta, ne ovat itse asiassa vain termejä mustapäille. Ainesosia kuvataan "komedogeenisiksi", jos niiden uskotaan tukkivan huokoset ja edistävän mustapäiden muodostumista. Kaikki muut ainesosat ovat "ei-komedogeenisiä". Mutta katsotaanpa tarkemmin...


Mitkä ovat yleisiä komedogeenisiä ainesosia?

Ensinnäkin emme puhu tässä "hyvistä" tai "huonoista" ainesosista. Puhumme siitä, mitkä ainesosat sopivat epäpuhtaalle iholle ja mitkä eivät. Samat ainesosat, jotka ravitsevat ja suojaavat kuivaa ihoa, voivat tukkia ongelmaisen ihon huokoset ja johtaa mustapäihin tai näppyihin. Nämä aineet on rajattu "komedogeeninen" - luokkaan, joka sisältää yleensä kaikki öljyt, vahat ja rasvat. Mutta todellisuus on hieman monimutkaisempi.


Komedogeeninen, ei-komedogeeninen tai jotain siltä väliltä.

Ei ole niin helppoa päättää, mitä ainesosia sinun tulisi välttää tai valita epäpuhtaalle iholle – vaikka pitkät listat viittaavat päinvastaiseen. Tietyillä öljyillä, joita pidetään yleisesti komedogeenisinä, on tulehdusta estävä vaikutus ja ne voivat auttaa poistamaan epäpuhtauksia nopeammin. Joten todella, ne pitäisi luetella ei-komedogeenisiksi. Toisaalta jotkut aineet, jotka on luokiteltu ei-komedogeenisiksi, voivat olla kiistanalaisia, kuten mineraaliöljyt tai parafiinit, silikonit ja PEG:t.


Onko hyvä idea valita ei-komedogeeninen meikki?

Ei-komedogeeniset tuotteet ovat hyvä valinta epäpuhtaalle iholle, sekaiholle ja herkälle iholle – varsinkin kun on kyse meikistä, jotka peittävät näpyt, mutta eivät ärsytä ihoa tai tuki huokosia. Loppujen lopuksi tavoitteena on parantaa ihosi ulkonäköä pitkällä aikavälillä. Sanonta "ei-komedogeeninen meikki" toimii kuitenkin vain lähtökohtana, sillä termillä ei ole virallista määritelmää.


Kuinka löydän iholleni sopivan ei-komedogeenisen meikin?

Yksi tärkeä askel (jonka olet selvästi jo tekemässä) on ainesosien hallinta. Valitse kevyitä koostumuksia, kuten nestemäistä meikkivoidetta, joka peittää kevyesti tai puolipeittävällä tavalla kiinteän, hyvin peittävän tuotteen sijaan. Mutta mikä tärkeintä: kokeile meikkiä. Jokaisen iho reagoi eri tavalla sekä komedogeenisiin että ei-komedogeenisiin ainesosiin. Ihosi reaktio tuotteeseen kertoo enemmän kuin mikään etiketti voi.


Meikkivinkkejä, jos olet altis epäpuhtauksille.

Oikea meikkivoide, peitevoide tai puuteri on kaukana kaikesta. Seuraavat vinkit ovat hyväksi havaittuja, joilla hoidetaan epäpuhdasta ihoa.


Vinkki 1: Poista aina meikki

Oikea kasvojen puhdistus on ratkaisevan tärkeää. Vaikka olisikin myöhäistä, muista aina poistaa meikki ja puhdistaa kasvosi hellävaraisesti ja perusteellisesti, jotta ihosi voi hengittää yön yli. Tämä on hyvä idea yleisesti – mutta vielä tärkeämpää epäpuhtaalle iholle.


Vinkki 2: Ota puhdas lähestymistapa

Älä puristele näppyjä, vaihda kasvopyyhe usein ja käytä vain puhtaita, desinfioituja meikkisiveltimiä. Tämä auttaa estämään tulehdusta. Älä käytä kosmeettisia tuotteita avohaavoille.


Vinkki 3: Ota aikaa itsellesi ja ihollesi

Kirkastava höyrykylpy, jota seuraa kirkastava savinaamio, ei pelkästään puhdista ihoasi, vaan myös rentouttaa sinua syvästi. Voimme myös suositella erikoishoitoa korkeasti koulutetulta Dr. Hauschka-kosmetologilta.


Ei-komedogeeninen meikki Dr. Hauschka-tyyliin: meikki, joka ymmärtää epäpuhdasta ihoa.

Et löydä tuotteistamme "ei-komedogeeninen" -merkintää. Joitakin käyttämistämme ainesosista – kuten mehiläisvahaa tai kasviöljyjä – pidetään komedogeenisinä. Mutta kuinka komedogeenisiä ne ovat, riippuu aina kokonaisuudesta. Ja tuotteissamme tämä ei ole ongelma. Tämä johtuu siitä, että keskitymme yleiskoostumukseen – joka sisältää uutteita lääkekasveista, kuten masmalosta ja kehäkukasta. Meikkivoiteemme auttaa ihoasi löytämään uudelleen terveen tasapainonsa.

Dr. Hauschkan meikkituotteet sopivat epäpuhtaalle iholle, sekaiholle ja herkälle iholle. Käytä Peitepuikkoa peittämään epäpuhtaudet ja vähentämään punoitusta ennen kuin viimeistelet ihosi kevyellä meikkivoiteella tai puuterilla – kaikki tukkimatta huokosia. Dr. Hauschka tuotteet ovat kaikki korkealaatuisia 100 % luonnollisia ihonhoitotuotteita ja taatusti hoitavat ihoasi.

Artikkelin tuotteet
Syväpuhdistaa Kirkastaa ihoa Epäpuhtaalle iholle
35.23€
Meikin pohjustukseen Luonnollista kuulautta Tasoittaa ihon sävyn
35.23€
Hillitsee epäpuhtauksia Rauhoittaa Kaksi sävyä
17.16€

Uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet ensimmäisenä uutuuksista ja tarjouksista.
Loading...